Kudüs işgal ediliyor: Müslümanlara Mescid-i Aksa ve çevresi için harekete geçme çağrısı

Kudüs işgal ediliyor: Müslümanlara Mescid-i Aksa ve çevresi için harekete geçme çağrısı
Uluslararası Kudüs Kurumu, Silvan'daki Bustan Mahallesi için acil çağrı yaptı. Siyonist rejimin yıkım ve sürgün planlarının Kudüs'ün merkezini hedef aldığına dikkat çekilerek, Müslümanların Mescid-i Aksa ve çevresi için harekete geçmesi istendi.

Kudüs'te işgal planı adım adım ilerliyor. Bu kez hedef, Mescid-i Aksa'nın hemen güneyindeki Silvan beldesinde yer alan Bustan Mahallesi.

Uluslararası Kudüs Kurumu, yayımladığı acil çağrıda siyonist rejimin mahalle halkını zorla göç ettirme planına karşı en geniş Arap ve İslami seferberliğin başlatılmasını istedi. Açıklamada, Bustan Mahallesi'nin kaderinin Kudüs'ün kaderi olduğu vurgulandı.

Mahallede şubat ayı başında 14 yıkım tebligatı gönderildiği, ardından 4 yeni tebligatla sayının 18'e çıktığı belirtildi. Bu yıkım emirlerinin çoğunun Ramazan ayının ilk haftasında uygulanmasının planlandığı ifade edildi.

Siyonist belediyenin, mahalleyi "Kral Bahçesi" adı altında sözde Tevrat temalı bir parka dönüştürmeyi hedeflediği kaydedildi. Hiçbir mülkiyet ihtilafına dayanmayan bu planın, kutsal metin anlatılarını Filistin coğrafyasına dayatarak demografik dönüşüm gerçekleştirme girişimi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Bustan Mahallesi'nin tasfiye edilmesinin Kudüs'ün merkezinin Yahudileştirilmesi anlamına geleceği ve bunun 1967 sonrası gerçekleştirilen sürgünlerle benzer tarihî bir kırılma oluşturacağı belirtildi.

Mahalle halkının 18 yıldır yıkımlara, alıkoymalara ve baskılara rağmen direndiği hatırlatıldı. Yıkılan yapılar yeniden inşa edildi, bazı alanlar işgal saldırılarını belgeleyen sembolik mekânlara dönüştürüldü. Ancak baskılar artarak sürüyor.

Kuruluş, "Silvan'ı kurtarın, Bustan Mahallesi'ni kurtarın" başlığıyla geniş çaplı bir halk, hukuk ve medya kampanyası başlatılması çağrısında bulundu. Silvan'da altı mahallenin sürgün tehdidi altında olduğu belirtilerek, Bustan'ın ilk cephe haline geldiği ifade edildi.

Ramazan ayının, işgalcilerin fiili durum dayatmalarını hızlandırdığı bir dönem olduğuna dikkat çekilerek, bu sürecin Mescid-i Aksa ve çevresinde ribat ve direniş ayı olması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Bustan'da yaşanacak bir geri çekilmenin daha önce gündeme gelen Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki sürgün planlarının yeniden devreye sokulmasına zemin hazırlayabileceği uyarısı yapıldı.

Kudüs'ün kimliğinin sessizce değiştirilmek istendiğine dikkat çekilen çağrıda, Müslümanların ve dünyanın özgür insanlarının yalnızca açıklamalarla değil, somut ve kararlı adımlarla harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.