Kudüs'te gerilim yeniden tırmandı: Siyonist Yahudiler yine Aksa'ya saldırdı

Kudüs'te gerilim yeniden tırmandı: Siyonist Yahudiler yine Aksa'ya saldırdı
Onlarca siyonist Yahudi, işgal polisinin korumasında Mescid-i Aksa'ya grup grup girerek avlularda provokatif turlar attı ve Talmudî ritüeller gerçekleştirdi.

Kudüs'te gerilim bu sabah bir kez daha tırmandı. Onlarca siyonist Yahudi, rejim polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'nın doğu ve batı kapılarından grup grup içeri alındı.

Siyonist Yahudilerin avlularda dolaşarak provokatif turlar attığı, ardından Talmudî ritüeller gerçekleştirdiği bildirildi.

Kudüslü kaynaklar, işgal polisinin Aksa kapılarındaki denetimleri artırarak Filistinli gençlerin girişini engellediğini, yaşlıların ve kadınların ise uzun aramalardan sonra içeri alınabildiğini aktardı.

Sabah saatlerinde yapılan baskın sırasında Aksa'nın çeşitli bölgelerinde nöbet tutan gönüllüler de işgalciler tarafından uzaklaştırıldı.

Son günlerde işgal yönetiminin Aksa'ya yönelik baskınları artırdığı, siyonist Yahudi grupların sayısının da belirgin biçimde yükseldiği belirtiliyor. Kudüs Vakıfları, bu uygulamaların Mescid-i Aksa'nın "zamansal ve mekânsal bölünmesini" hedefleyen tehlikeli bir politika olduğuna dikkat çekiyor.

Filistinli gruplar, işgalcilerin güçlendirilmiş koruma altında kutsal mekâna her gün düzenli olarak sokulmasının kışkırtıcı bir saldırı olduğunu vurguluyor.

Kudüslüler ise tüm kısıtlama ve baskılara rağmen Aksa'da nöbetlerini sürdürmekte kararlı olduklarını ifade ediyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.