Kuzey Kore’den balistik füze denemesi: Tokyo yönetimi acil toplandı
Yayınlanma:
Kuzey Korenin fırlattığı füze Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesinin (EEZ) dışına düştü. Tokyo yönetimi olayın ardından acil güvenlik değerlendirmesi başlattı.
Japonya devlet televizyonu NHK'nin bildirdiğine göre Kuzey Kore, Cumartesi günü gerçekleştirdiği yeni bir balistik füze denemesiyle bölgedeki gerilimi yeniden artırdı.
Deniz güvenlik birimleri, fırlatılan füzenin muhtemelen bir dakika içinde Japonya’nın ekonomik bölgesinin dışındaki sulara düştüğünü belirtti.
Yetkililer şu ana kadar Japonya toprakları veya kara suları için doğrudan bir tehdit oluşmadığını ifade ederken; Kuzey Kore’nin balistik füze testleri, son yıllarda Japonya, Güney Kore ve ABD ile Pyongyang arasındaki güvenlik gerilimini sık sık tırmandırdığı ifade ediliyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.