13 Ekim 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Antalya24°C

LÜBNAN BAŞBAKANI MİKATİ'DEN SİYONİST REJİME TEPKİ

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, siyonist işgalci Netanyahu'nun, BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine tepki gösterdi.

Lübnan Başbakanı Mikati'den siyonist rejime tepki

13 Ekim 2024 Pazar 18:19

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, siyonist işgalci Netanyahu'nun, BM Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin Lübnan'ın güneyinden çekilmesi talebine tepki göstererek, "israil, uluslararası meşruiyete ve ilgili kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti." açıklamasını yaptı.

Lübnan Başbakanı Mikati, yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e UNIFIL'i çatışma bölgelerinden çekme çağrısına tepki göstererek, "israil, uluslararası meşruiyete ve uluslararası kararlara uymama konusunda yeni bir safhaya geçti." açıklamasını yaptı.

Mikati, ateşkes çağrılarına sırt çeviren Netanyahu'nun söz konusu açıklamasının, uluslararası toplumu ve BM'yi "gerekli tavrı sergileme konusunda" teşvik etmesi gerektiğini belirtti.

Lübnan'ın, UNIFIL'e yönelik saldırıları kınadığını ve 1701 sayılı karara bağlı olduğunu belirten Mikati, uluslararası topluma, siyonist rejimin Lübnan'a ve uluslararası meşruiyete yönelik saldırganlığını durdurmak için "sağlam bir duruş" sergileme çağrısında bulundu.

siyonist işgalci Netanyahu, bir video mesaj yayınlayarak UNIFIL unsurlarının Lübnan'ın güneyinden çekilmesini talep etmişti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.