Lübnan'da, 1 günlük milli yas ilan edildi

Lübnan'da, 1 günlük milli yas ilan edildi
İşgal rejiminin hava saldırılarında en az 254 kişinin şehit olması üzerine Lübnan, Perşembe Gününü "Milli Yas Günü" ilan etti.

Lübnan, İşgal rejiminin düzenlediği hava saldırılarında en az 254 kişinin yaşamını yitirmesi ve bin 156’dan fazla kişinin yaralanmasının ardından Perşembe Gününü "Milli Yas Günü" ilan etti. Başbakan Nevvaf Selam, tüm kamu kurumları, devlet daireleri ve belediyelerin kapatılması talimatını verdi.

Milli yas nedeniyle bayrakların yarıya indirileceği, radyo ve televizyon yayınlarının ise yaşanan kayıpların büyüklüğünü yansıtacak şekilde düzenleneceği bildirildi. Başbakan Selam, saldırılarda hayatını kaybedenleri “ulusal bir trajedi” olarak nitelendirerek “Lübnan halkına ve özellikle şehitlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.