Macaristan: Batı'nın Rusya ile iletişim kanallarını engellemesi stratejik bir hata olur

Macaristan: Batı'nın Rusya ile iletişim kanallarını engellemesi stratejik bir hata olur
Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Avrupa'da yeni bir güvenlik mimarisinden Rusya olmadan bahsetmenin imkansız olduğunu, Batı'nın Rusya ile iletişim kanallarını engellemesini stratejik bir hata olacağını belirtti.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Rusya’nın çıkarları dikkate alınmadan Avrupa'da yeni bir uzun vadeli güvenlik mimarisinden bahsetmenin imkansız olduğunu belirterek, “Ben Rusya'nın Avrupa için bir tehdit oluşturabileceğini söyleyen veya bunu tehditkar bir şekilde haykıran gruba ait değilim. Bunun da ötesinde, Rusya'yı hesaba katmadan uzun vadeli huzur ve barışı sağlayacak bir Avrupa güvenlik mimarisinden bahsetmenin mümkün olmadığını düşünüyorum” dedi.

Szijjarto, Batı'nın Rusya ile iletişim kanallarını engellemesini stratejik bir hata olarak nitelendirerek, "Biz üç yıldır Rusya ile diplomatik kanalları açık tutuyoruz, şimdi (ABD Başkanı) Donald Trump da bu kanalları açtı. Bu stratejinin iletişim kanallarını tıkamaktan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum, zira aslında barış umudunun üzerini çiziyor." açıklamasını yaptı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.