Mahmud Kumati: Lübnan hükümeti vatana ihanet ediyor
Lübnan’da hükümetin son aldığı kararlar, Hizbullah Siyasi Konseyi Üyesi Mahmud Kumati tarafından sert şekilde eleştirildi. Kumati, hükümetin vatana ihanet ettiğini ve siyonist rejim ile ABD’nin direktifleri doğrultusunda hareket ettiğini söyledi.
Kumati, "Hükümet, dışa sınırsız bir çek yazıyor ancak karşılığında hiçbir şey veremiyor. İstediklerini başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.
Hükümetin direnişin silahını teslim alma girişimlerinin kesinlikle başarıya ulaşamayacağını belirten Kumati, "Direniş yalnız ve izole değildir, biz geniş bir ulusal cephedeyiz" dedi.
Hizbullah yetkilisi, hükümeti düşüşüne rağmen yolunu düzeltmeye çağırırken "Direniş silahını teslim almak mümkün değil, bunu engellemek için gerekirse kan dökülecek. Halkın tamamı direnişe destek verecektir" uyarısında bulundu.
Kumati, Lübnan devletinin vatandaşlarını koruyup saldırıları caydırmakta yetersiz kaldığını belirtti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.