Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem
Yayınlanma:
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde beş dakika içinde 3.9 ve 4.4 büyüklüğünde olmak üzere iki ayrı deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre ilk sarsıntı saat 15.41’de 3.9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin yerin 13 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
İlk depremin ardından kısa süre sonra ikinci bir sarsıntı yaşandı.
Merkez üssü Battalgazi olan depremin büyüklüğü 4.4 olarak ölçülürken, yerin 16,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada "Malatya Battalgazi ilçemizde meydana gelen depremde olumsuz bir ihbar alınmamıştır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, milletimizi her türlü afetten korusun." dedi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.