06 Ekim 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Antalya24°C

MARDİN’DE YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI RESİM SERGİSİYLE HAFIZALARDA TEKRAR CANLANDI

HÜDA PAR Mardin Gençlik Kolları Hür Gençlik ekibi tarafından, 6-8 Ekim 2014 saldırılarında şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına bir resim sergisi açılarak o vahşet günleri hafızalarda yeniden canlandırıldı.

Mardin’de Yasin Börü ve arkadaşları resim sergisiyle hafızalarda tekrar canlandı

06 Ekim 2024 Pazar 15:14

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 10 yıl geçti, katliama giden süreç hafızalarda yeniden canlandı.

Mardin merkez Artuklu ilçesi 15 Temmuz Parkı alanında açılan resim sergisi, 6-8 Ekim'de PKK/HDP saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek amacıyla kuruldu. Meydanda kurulan sergiye vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

"6-8 Ekim 2014 yılı gerçekten de halkımızın hafızasında yer edilmiş vahşi bir katliamdır"

Yasin Börü ve arkadaşlarının hak dava üzerinde vahşice şehit olduklarını ifade eden HÜDA PAR Artuklu Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Gümüş, "Artuklu Hür Gençlik olarak 6-8 Ekim tarihi 2014 yılında şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledildiği tarihin yıldöneminde bir resim sergisi açtık. Halkımıza bu resim sergisiyle alakalı bilgilendirme yapmaktayız. Bu tarihi hatırlatıyoruz. 6-8 Ekim 2014 yılı gerçekten de halkımızın hafızasında yer edilmiş vahşi bir katliamdır. Malum o tarihlerde PKK ve yandaşları Suriye'nin Kobani şehrine yönelik düzenlenen saldırıyı bahane ederek özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde dindar halka yönelik başlattığı katliamın tarihidir. 6-8 Ekim şehit Yasin Börü ve arkadaşları 2014 yılında, Kurban Bayramı'nda fakirlere muhtaçlara kurban eti dağıtırken PKK ve yandaşlarının o vahşi saldırılarına maruz kalıyorlar. Şehit olan kardeşlerimiz, o vahşi insanların saldırılarından kendilerini muhafaza ederek bir binaya sığınıyorlar. O binanın içerisinde bir eve giriyorlar ve tabi bunlar onların peşlerine vermiş, onları öldürme amacındaydılar. Aylar öncesinden bu kardeşlerimize kinleri vardı zaten. Evin içerisinde ilk önce kardeşlerimize bıçaklarla, satırlarla saldırı yapıyorlar, ardından silah sıkıyorlar onlara. Bunlar yetmezken o binanın içerisinde üçüncü kattan onları aşağı atıyorlar. O kardeşlerimizi yerde bu sefer sopalarla dövüp üzerlerinden araba ile geçiyorlar. En sonda ise üzerlerine benzin dökerek vahşi bir şekilde onları yakıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Gümüş, "Dolayısıyla 6-8 Ekim tarihini her yıl Hür Gençlik Artuklu olarak her gün bu tarihte şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını anma gayesiyle bir resim sergisi açıyoruz. Bu resim sergisi, her sene olduğu gibi bu sene de aynı şekilde halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. Bu resim sergimiz 2 gün boyunca Artuklu ilçemizde devam edecektir. Bütün kardeşlerimizi bu resim sergimize bekliyoruz." şeklinde aktardı.

7 Ekim Aksa Tufanıyla ilgili de resim sergisine yer vereceklerini belirten Gümüş, "Bu resim sergimizin yanında malum olduğu üzere 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze’deki mücahit kardeşlerimiz 'Aksa Tufanı' adıyla bir operasyon başlattı. O operasyonun yıldönümü münasebetiyle yine bu resim sergimizin içerisinde o olaylarla alakalı kardeşlerimize tanıtıyoruz. O olayın detayını yine bu resim sergimizin içerisinde halkımıza Aksa Tufanı ne amaçla yapıldığını, ne için yapıldığını halkımıza anlatıyoruz. Bu Aksa Tufanı oradaki Gazze’deki mücahit kardeşlerimiz gerçekten de destansı bir direniş gösterdiler. Biz onların o destansı direnişlerini kutluyor, tebrik ediyoruz. O destansı direnişlerini devam etmesi için de her türlü desteği o kardeşlerimiz için yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz inşallah. Rabbim onları muhafaza etsin." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.