10 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Antalya16°C

MEMUR MAAŞ ARTIŞLARINA İLİŞKİN TEKLİF KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

En düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını öngören kanun teklifi, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

Memur maaş artışlarına ilişkin teklif komisyonda görüşülecek

07 Temmuz 2023 Cuma 08:37

6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklifin görüşmelerine bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlanacak.

Teklifle, tüm kamu personeline 15 bin 965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda (8 bin 77 TL) ilave ödeme yapılacak.

İlgili madde, 15 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlananlara ödenecek aylıklar, emekli ikramiyeleri, bayram ikramiyeleri ve ek ödemeler; bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesi; en düşük emekli aylığının 7 bin 500 Türk lirasına çıkarılması, asgari ücret artışının devlet katkısı, işveren prim teşviki ve ödeme gücü olmayanların sağlık prim ödemeleri ile yapılacak ek ödemeler için ihtiyaç duyulan ödeneğin ilgili idare bütçelerine eklemede Cumhurbaşkanı yetkili olacak. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.