17 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • İzmir27°C
  • Antalya24°C

MESCİD-İ AKSA GÖREVLİSİNE 6 AY UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ

Siyonist işgal rejimi, Mescid-i Aksa bekçilerinden İsam Necib adlı Filistinliye 6 ay Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdi.

Mescid-i Aksa görevlisine 6 ay uzaklaştırma cezası verildi

06 Ocak 2021 Çarşamba 13:03

İşgalciler, geçtiğimiz hafta Mescid-i Aksa’da çalışan Necib’i alıkoyup bir hafta süreliğine Aksa'dan uzaklaştırma cezası vermişti.

Necib, bu cezanın ilk olmadığını, şu ana kadar toplamda 4 yıl Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılma cezasına maruz kaldığını belirtti.

Diğer taraftan Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, siyonist işgal rejiminin 2020 yılında 13 Mescid-i Aksa görevlisine uzaklaştırma cezası verdiğini bu yeni yılda ise Necib’le birlikte 3 çalışanı daha uzaklaştırdığını kaydetti.

Siyonist rejim, işgal ettiği Filistin topraklarındaki İslami değerleri Yahudileştirmek amacıyla görevlilerle birlikte bölge sakinlerine de Aksa’dan uzaklaştırma cezası veriyor.

Kudüslüler, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırılmanın ve orada ibadetten mahrum bırakılmanın zulmüne maruz kalıyor. Ancak mümkün mertebe Aksa’nın avlusuna yaklaşıp namaz kılmak ve hazır bulunmakta ısrarcı oluyorlar.

İşgalcilerin, Filistinlilere bu şekilde Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirmesi dini özgürlüklere getirilen kısıtlamalar kapsamında değerlendiriliyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.