Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Rize ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yayımladı.

Yapılan hava tahminlerine göre; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Akdeniz’in iç bölgeleri, İç Anadolu’nun büyük kısmı (Karaman hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Denizli’nin doğusu, Hatay kıyıları, Kahramanmaraş’ın batısı, Adana’nın kuzey ve doğusu, Kastamonu kıyıları ile Sinop, Ordu, Tokat, Osmaniye ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Afyonkarahisar, Karabük, Çankırı, Kastamonu çevreleri ve Ankara’nın güney ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklık: İç Anadolu’da 3 ila 5 derece azalacak, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Genel olarak kuzeyli, doğu bölgelerde ise güneyli yönlerden esecek. Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın 40-60 km/s hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış: Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi risklere karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Kuvvetli Rüzgar: Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında etkili olacak rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.