13 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara16°C
  • İzmir23°C
  • Antalya25°C

METEOROLOJİDEN 7 İL İÇİN "TURUNCU" VE "SARI" UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege'de yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 7 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu.

Meteorolojiden 7 il için "turuncu" ve "sarı" uyarı

14 Aralık 2023 Perşembe 14:08

Yapılan son değerlendirmelere göre bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli; yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale; yarın öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2); Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimleri; öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.