13 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara16°C
  • İzmir23°C
  • Antalya25°C

METEOROLOJİDEN BİTLİS İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, Bitlis çevrelerinin zaman zaman kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden Bitlis için yağış uyarısı

02 Mart 2022 Çarşamba 22:06

Rüzgârın, genellikle güney ve güneybatılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Çığ uyarısı

Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Buzlanma ve don uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Bölgede beklenen kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgara bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, direk devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.