MHP’de Parti yönetimine hakaret hükmü uygulanıyor

MHP’de Parti yönetimine hakaret hükmü uygulanıyor
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Muhaliflere karşı izlenecek yaklaşım netleşiyor. Noterden gelen imzalara karşı yanıt verilmesi konusunda yasa hükmünün bulunmadığını savunuyor. MHP'de Muhalif imzaların incelenmesi devam ediyor.

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin taburcu olmasının ardından muhaliflere karşı izlenecek yaklaşım netleşme başladı. Taktik olarak muhalif olarak imza atanlar için disiplin ihraç, fesihler ve yeni kongre sürecinin başlamasıyla delegeliklerin düşürülmesi sağlanacak. Muhaliflerin imzaları arasında 10 il başkanı ile 120 üzerinde ilçe başkanının olduğu belirtildi. Muhaliflerin 543, MHP’nin ise 422 olduğunu belirttiği “muhalif imzaların” incelemesi devam ediyor. Genel Merkez, noterden gelen imzalara karşı bir yanıt verilmesi konusunda yasa hükmü bulunmadığını savunuyor. Parti tüzüğünün 63. maddesindeki olağanüstü kongrenin zorunluluğu konusunda “çağrılabilir” şeklinde kesin olmayan bir ifadenin kullanması önemli bir dayanak olacak. Parti kulislerde konuşulanlara göre; Genel Merkez yöneticileri sahaya inerek imzacılarla bir araya gelecek. İmzalarını çekmeleri istenecek. Mahkemeye yapılacak başvurunun sonucuna göre temyize gidilecek.

DİSİPLİN VE İHRAÇ

Eski milletvekilleri, delege ve teşkilat mensupları hakkında inceleme başlatıldı, twitter, facebook, instegram hesaplarındaki mesajları, gazete demeçleri başta olmak üzere her türlü açıklamaları dosyalandı. Bu kişiler hakkında tüzükteki, “yapılan açıklamalarla parti yönetimine hakaret ve partinin itibarını zedelemek” hükmü uygulanacak.  İkna edilebilen delegelerden geçmişe dönük istifalar alınabilecek.

PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK

İmza sayısının 543 olması nedeniyle gerekli olan 248 oy nisabının altına bu yöntemle düşülmesi mümkün gözükmüyor. Ancak muhalif imza sayısı düşürülerek psikolojik üstünlük sağlanması hedefleniyor. 10’un üzerinde il başkanı ve 130’a yakın ilçe başkanın imzacılar arasında yer alması bu teşkilatların feshedilerek kapatılmasını gündeme getirecek.

BASKIN KONGRE

Genel Merkez’in elindeki en önemli koz ise yargı süreci devam ederken olağanüstü kongre talebinin bir ilk kongresinin beklenenden öne çekilerek düşürülmesi olacak. Parti tüzüğünün 38. maddesine dayanılarak yürütülecek planda önce Genel Merkez’e bağlı bir ilde tüm teşkilat yöneticileri bireysel tercihe dayalı şekilde istifa ettirilecek. Veya Genel Merkez MYK kararıyla “performans düşüklüğünü” gerekçe göstererek bu teşkilat yönetimlerinin görevlerine son verebilecek. Daha sonra o ilin il başkanından yeni teşkilat yöneticilerini belirlenmesi istenecek. Bu amaçla önce ilçe kongreleri yapılacak bir hafta sonrasında ise il kongresi sonuçlandırılacak. Böylece hem o ildeki muhalif imzacı delegeler tasfiye edilmiş olacak hem de il kongresinde delege yapısı değiştiği için parti tüzüğüne göre olağanüstü kongre talebi otomatikman düşmüş olacak.

Kaynak:Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.