MSB: israilin saldırıları bölgedeki barışın önündeki en büyük engel

MSB: israilin saldırıları bölgedeki barışın önündeki en büyük engel
Millî Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, işgalci rejimin Gazze, Lübnan ve Suriye’deki saldırgan tutumunun bölgedeki kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olmaya devam ettiğini belirtti.

Millî Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Zabit Yurdu’nda düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aktürk, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde işgalci rejimin Gazze, Lübnan ve Suriye’deki saldırgan tutumu ile yayılmacı politikasının bölgedeki kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

Aktürk "Bölgenin geleceğinin, tek taraflı güç kullanımıyla değil; uluslararası hukuka, ülkelerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygıya dayalı bir güvenlik anlayışıyla inşa edilebileceği gerçeğini bir kez daha vurguluyoruz. Uluslararası toplumun, hakkında soykırım iddiaları kapsamında uluslararası yargı süreçleri devam eden israil hükûmetinin bölgesel ve küresel barış ve istikrarı tehdit eden eylemleri karşısında somut ve etkili tedbirler almasının elzem olduğunu bir kez daha yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

5 PKK’lı teslim oldu

Aktürk, geride kalan bir haftada 5 PKK’lının teslim olduğunu açıkladı.

Hudut güvenliğine ilişkin çalışmalara da değinen Aktürk, son bir haftada sınırları yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 550 kişinin yakalandığını, 807 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. Yakalananlar arasında bir PKK mensubunun da bulunduğunu belirten Aktürk, 1 Ocak’tan bu yana yakalananların sayısının 9 bin 80, engellenenlerin sayısının ise 47 bin 384 olduğunu söyledi.

Aktürk ayrıca Hakkâri hudut hattında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetinde 20 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.