12 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Antalya21°C

MYANMAR'DA YAKLAŞIK 2 MİLYON KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Myanmar'da süren çatışmalar ve seller nedeniyle ülke içinde yaklaşık 2 milyon kişinin yerinden edildiğini rapor etti.

Myanmar'da yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edildi

04 Ekim 2023 Çarşamba 16:40

Myanmar'da, ülkenin içinde bulunduğu durum ile ilgili bilgilere yer verilen raporda, "Myanmar'da devam eden çatışmalar ve muson selleri, yeni yer değiştirmelere, sivil kayıplarına ve sivil mülklerin tahrip olmasına neden olmayı sürdürüyor. Bu durum Myanmar'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştiriyor. Yaklaşık 2 milyon kişi şu anda istikrarsız koşullar altında ülke içinde yerinden edilmiş durumda ve hayat kurtarıcı yardıma ihtiyaç duyuyor." denildi.

Ayrıca, yerel ve uluslararası insani yardım ortaklarının, derinleşen ihtiyaçlara yönelik yardımlarını artırmaya devam ettiği ve 2023'ün ilk yarısında en az 1,8 milyon kişiye ulaşıldığı bilgisine yer verildi.

Raporda, ülkedeki insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için ek mali desteğe ihtiyaç olduğu belirtilerek,  BM'nin Myanmar'da mayısta yaşanan Mocha Kasırgası ve 2023 yılı insani müdahale planı kapsamında başlattığı 887 milyon dolarlık yardım çağrısının ise yalnızca yüzde 28'lik kısmının finanse edildiği kaydedildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.