Nablus'ta arazilere çadır kuran Yahudi çeteler "Filistin'de Gelecek Yok" yazılı pankartlar astı

Nablus'ta arazilere çadır kuran Yahudi çeteler "Filistin'de Gelecek Yok" yazılı pankartlar astı
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde Yahudi çeteler, tarım arazilerine çadır kurup "Filistin’de gelecek yok" yazılı pankartlar astı. Bölge halkı yeni bir gasp ve tehcir girişimiyle karşı karşıya.

Nablus'un güneyindeki Asira el-Kıbliyye köyü, bugün bir kez daha Yahudi çetelerin saldırganlığına sahne oldu.

Yerel kaynaklara göre, silahlı çeteler köyün doğusundaki tarım arazilerine baskın düzenleyerek çok sayıda çadır kurdu.

Çadırların, Oslo Anlaşması'na göre Filistin yönetimiyle ortak kontrol alanı sayılan "B bölgesi"ne de kurulduğu bildirildi.

Asira el-Kıbliyye Köy Konseyi Başkanı Hafız Salih, Yahudi çetelerin bu arazilere yerleşerek fiili işgal yaratmaya çalıştıklarını ve bölgeye "Tag Mehir" (Bedel Ödetme) adlı radikal çetenin sloganlarının yazılı olduğu Arapça ve İbranice pankartlar astığını aktardı.

Bir pankartta "Filistin'de gelecek yok" ifadesinin yer alması, bölge halkına yönelik açık bir tehdit ve psikolojik savaş mesajı olarak değerlendirildi.

Bu adımlar, Batı Şeria'da siyonist rejimin teşvik ettiği yayılmacı projelerin bir parçası olarak görülüyor. Özellikle ordu korumasında hareket eden bu Yahudi çeteler, köylülerin arazilerine erişimini engelleyerek zorla yerinden etmeye yönelik politikaları adım adım uyguluyor.

Filistinli yetkililer ve insan hakları örgütleri, uluslararası toplumun bu tür saldırganlıklar karşısındaki sessizliğini eleştirerek, Yahudi çetelerin işlediği suçların cezasız kalmasının daha büyük tehcir ve gasplara yol açtığı uyarısında bulunuyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.