Nijerya, IEA'ya ortak üyelik başvurusunda bulundu

Nijerya, IEA'ya ortak üyelik başvurusunda bulundu
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Nijerya'nın IEA'ya ortak üye olarak katılmak için başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Birol, IEA'nın 10. oturumunda yaptığı açıklamada "Nijerya hükümetinden, Bakan Ekperikpe Ekpo'nun Nijerya'nın IEA ailesine ortak üye olarak katılmasını isteyen resmi talebi almaktan memnuniyet duyuyorum." dedi.

IEA Başkanı, Afrika'nın en kalabalık ülkesi ve önemli bir enerji üreticisi olan Nijerya ile sonraki adımlar üzerinde çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Nijerya şu anda OPEC ve Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun (GECF) üyesidir ve temsilcisi GECF Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır.

IEA, petrol tedarikinde yaşanan ciddi aksamalara karşı ortak bir yanıtı koordine etmeye yardımcı olmak amacıyla OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) ülkeleri tarafından 1974 yılında kurulmuştur.

Katılımcı ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Meksika, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Türkiye, Güney Kore ve Japonya'dır. 5 ülke ve işgalci siyonist rejim de aday statüsündedir. IEA'nın ortak üyeleri ise Arjantin, Çin, Mısır, Hindistan, Endonezya, Kenya, Fas, Senegal, Singapur, Güney Afrika, Tayland, Ukrayna ve Vietnam'dır.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.