29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

NİTELİKLİ GIDA ÜRÜNLER TOPLANTISI

Diyarbakır'da "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Nitelikli gıda ürünler toplantısı

27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:38

Diyarbakır'da düzenlenen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi Nitelikli Gıda Ürünleri Kümesi" tanıtım toplantısında, tarımsal üretim ve çeşitlilik arttıkça bölge insanının gelir düzeyinin de artacağı belirtildi.

Tanıtım toplantısına Vali Hüseyin Aksoy, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve davetliler katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Aksoy, tarımsal üretim ve çeşitliliğin artmasıyla bölge insanının gelir düzeyinin de artacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarımsal üretim anlamında önemli potansiyelleri olduğunu belirten Aksoy, "Bu bölgenin tarımdan daha fazla pay alabilmesi adına devletin yürüttüğü önemli çalışmalar var. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün sulama projeleri kapsamı içerisinde GAP idaremizin en büyük projelerinden biri olan Silvan Barajı Projesi de tarımsal üretimin artırılması ve bölgenin tarımsal gelirlerinin ve çeşitliliğinin daha farklı noktalara taşınması bakımından oldukça önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız bir proje. Tarımsal üretim ve çeşitliliği farklılaşıp arttıkça bölgedeki insanların gelir düzeyi de bununla paralel olarak daha da artacaktır." dedi.

Organik tarım uygulamaları kapsamında tarımsal verimliliğin ve kalitenin daha üst noktalara taşınması adına yürütülen çalışmaların olduğunu sözlerine ekleyen Aksoy, "Coğrafi işaretler bakımından bölgemizde birçok önemli değerimiz olmasına rağmen arzu etmediğimiz noktada olduğumuzu biliyoruz. Diyarbakır olarak bizim iki adet coğrafi işaretlemede ürünümüz var, iki adet de inceleme aşamasında olan var ama Diyarbakır olarak çok daha fazla potansiyelimiz olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'da yapmış olduğumuz bir çalışmada özellikle coğrafi işaretlemeler konusunda Patent Kurumu'yla birlikte ortak bir toplantı yaparak, bu konudaki duyarlılığı bütün kurumlarımızı da davet ederek artırma çalışması gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bu konuda yeni mesafeleri alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Küme Koordinatörü Nevin Baran tarafından gerçekleştirilen "Kümelenme Nedir? Örnek Olgu Sunumu" sonrası program, Master Şef Eyüp Kemal Sevinç'in "Nitelikli Gıdaları Şeflerle Buluşturmak" etkinliğiyle devam etti. Ardından toplu açılış töreni yapıldı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.