Ofis koltuğundaki risklere dikkat!

Ofis koltuğundaki risklere dikkat!
Masa başında çalışırken saatlerimizi geçirdiğimiz koltukların sadece rahatlığına değil, üretiminde kullanılan malzemelerine de dikkat etmemiz gerekiyor.

Hizmet sektöründe çalışıp uzun saatlerini masa başında geçirenlerin yaşadığı rahatsızlıkların başında boyun, bel ve sırt ağrıları geliyor. Bunlar, herkesten duyduğumuz ve sıkıntılarını hissedip önlem aldığımız rahatsızlıklar. Peki ya fark edemediklerimiz? Korkutucu gerçek şu ki, saatlerce oturduğumuz koltukların üretiminde kullanılan malzemeler, toksik etkileri olan PAH bileşenleri içeriyor olabilir! Bugünün ofis yaşamını yansıtan çizgileriyle Tuna Girsberger, ergonomideki iddiasını Endüstriyel Tıp Raporu ile taçlandırırken, sahip olduğu PAH sertifikası ile de insan sağlığına önem verdiğini bir kez daha ispatlıyor.

 

Çalışma ve misafir koltuklarının Türk Akreditasyon Kurumu’ndan onaylı PAH sertifikasına sahip olduğunu söyleyen Tuna Ofis Satış & Pazarlama Bölüm Başkanı ve Tuna Girsberger Genel Müdürü G. Mehmet Arda, “PAH bileşenleri içeren ürünlerin deri ile temas etmesi sonucunda, zehirli kimyasallar vücudumuza girebiliyor. Uzun saatlerini masa başında geçiren çalışanlar için, bu durum çok ciddi bir tehdit oluşturuyor. PAH’lar, çevrede bulunan, insan sağlığına olumsuz etki eden her şey olabilir. Kumaşlar, metal parçalar, özellikle de plastiklerde çok yoğun olarak bulunabiliyor. Koltuklarda, diğer malzemelerin yanı sıra plastik aksamın da oldukça fazla olduğu göz önünde bulundurulunca, PAH içermeyen malzemelerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Kaliteli mobilya üretimi ve tasarım kadar sağlık konusuna da hassasiyetle eğilen bir marka olarak, bu konu üzerinde titizlikle çalıştık. Plastik aksamlarından kumaşlarına kadar, Tuna Girsberger koltuklarının üretiminde kullandığımız hiçbir malzeme, PAH bileşenlerini içermiyor” diyor.

 

Deri yoluyla bulaşıyor, karaciğer ve böbreklerde birikiyor

PAH, yani polisiklik aromatik hidrokarbonlar, toksik etkiye sahip kimyasallardır. Orman yangınları gibi doğal yollarla ya da sigara dumanı, motorlu taşıtlar gibi nedenlerle insan kaynaklı oluşan PAH’lar, yiyecek, içme suyu, kirli hava ve deriyle temas yoluyla vücuda girebiliyor. Genellikle karaciğer, yağ ve böbreklerde birikerek çok ciddi sağlık sorunlarına yol açan PAH’ların en bilineni, zararlarına rağmen hala yoğun olarak kullanılan naftalin. Özellikle plastiklerde bulunan PAH’lar, ayakkabılardan sandalyelere, gün içinde sürekli kullandığımız ürünler ile vücudumuza girerek sağlığımızı tehdit ediyor. Bu nedenle, bu kimyasalları içermeyen sertifikalı ürünler kullanmak büyük önem taşıyor.

 

 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.