30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Antalya30°C

OKÇULAR VAKFI SREBRENİTSA’YI UNUTMADI

11 Temmuz 1995 yılında Sırplar tarafından Bosna Hersek’te gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamında şehit olanlar Okçular Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonla anıldı.

Okçular Vakfı Srebrenitsa’yı unutmadı

11 Temmuz 2016 Pazartesi 23:32

foto-galeri.jpg

11 Temmuz 1995 yılında Sırplar tarafından Bosna Hersek’te gerçekleştirilen Srebrenitsa katliamında şehit olanlar Okçular Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonla anıldı. Bosna Hersek Federasyon Arşivi ve Okçular Vakfı işbirliği ile ayrıca “Srebrenitsa Cehennemi Fotoğraf Sergisi” ile “Srebrenitsa’nın Yıldönümünde Aliya’yı Anlamak” konulu bir konferans düzenlendi. Katliam kurbanlarının da anıldığı konferansta Aliya İzzetbegoviç’in Bosna Hersek’in bağımsızlığındaki rolü ve bir mütefekkir olarak özellikle İslam dünyasındaki etkisi üzerinde duruldu. 

Okçular Vakfı’nda gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Bosna Hersek Federasyon Arşivi Direktörü Prof. Dr. Adamir Jerkoviç, Srebrenitsa trajedisinin 2’nci yılında tüm dünyaya bu korkunç insanlık suçunu ve soykırımını anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini söyledi. Katliamda şehit olanların Müslüman olmaktan başka bir suçlarının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Jerkoviç, bir günde 8 bin 372 kişinin Birleşmiş Milletler askerlerinin gözü önünde katledildiğini de belirterek “Yaşananları asla unutmayacağımız ve unutturmayacağınız. Bizim her zaman yanımızda olan Türkiye’ ye ve Türk halkına teşekkür ediyoruz” dedi. Prof. Dr. Adamir Jerkoviç, Türkiye’ye karşı girişilen terör saldırılarını da kınadı.

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Dünya Etno Sporları Konfederasyonu Başkanı N.Bilal Erdoğan “Okçular Vakfı olarak tarihi misyonumuzun ve medeniyetimizin bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız. İstanbul’un da Bosna’nın da Fatihi birdir. Bosna Hersek ile geçmişimiz ve geleceğimiz de birdir. Srebrenitsa katliamı, Batı’nın ikiyüzlü yaklaşımlarının nelere mal olduğunun çok hazin bir ifadesidir. Bu katliamda şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Srebrenitsa katliamı için düzenlenen program, Okçular Tekkesi Camii’nde, kurbanlar için düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.