Osman Gazi, Sakarya Gaz Sahası’na uğurlandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin enerji alanında yıllar boyunca yürüttüğü çalışmaların yeni bir aşamaya ulaştığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla denizlerde yürütülen arama faaliyetlerinin üretime dönüştüğünü kaydeden Bayraktar, Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Osman Gazi’nin Filyos’tan Sakarya Gaz Sahası’na uğurlandığını bildirdi.
Bayraktar, platformun mevcut üretimi iki katına çıkaracağını vurguladı.
“Binlerce çalışma arkadaşımızın alın teri var”
Osman Gazi’nin hazırlık sürecinde çok sayıda kişinin emeği bulunduğunu belirten Bayraktar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bu gururun ardında binlerce çalışma arkadaşımızın alın teri var. Her aşaması ilmek ilmek işlenen bir hazırlık, en güç koşullarda dahi sürdürülen bir gayret, üstlenilen büyük bir sorumluluk var. Bugün Osman Gazi’ye bakarken bu ülkenin insanının bilgisiyle, emeğiyle ve inancıyla neleri başarabileceğini görüyoruz.”
Daha fazla haneye doğal gaz ulaştırılacak
Osman Gazi’nin Karadeniz’de göreve başlamasıyla yerli kaynaklardan elde edilen doğal gazın daha fazla haneye ulaştırılacağını belirten Bayraktar, platformun Türkiye’nin açık denizlerdeki üretim kabiliyetine yeni bir boyut kazandıracağını ifade etti.
Bayraktar, açıklamasını “Bugün bu büyük eseri görevine uğurlamanın heyecanını, ülkemizin geleceğine kalıcı bir değer kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Yolun açık olsun Osman Gazi.” sözleriyle tamamladı.
Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.