03 Ekim 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara23°C
  • İzmir28°C
  • Antalya24°C

OTAK MARDİN İL BAŞKANLIĞI’NA ABDULLAH AKGÜN ATANDI

Osmanlı Teşkilatı Arama Kurtarma Merkezi (OTAK) Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, Mardin İl Başkanlığı’na Abdullah Akgün’ü atadı.

OTAK Mardin İl Başkanlığı’na Abdullah Akgün Atandı

03 Ekim 2024 Perşembe 12:02

Osmanlı Teşkilatı Arama Kurtarma Faaliyetleri Merkezi (OTAK), savaş ve deprem gibi zorlu dönemlerde insan gücünü artırma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak OTAK Genel Başkanı Mehmet Ali Arslan, Mardin İl Başkanlığı’na Abdullah Akgün’ü atadı. Bu önemli adım, teşkilatın yerel düzeydeki örgütlenme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

OTAK, insani yardım ve kurtarma operasyonlarında etkin rol oynayan bir organizasyon olarak hem yurt içinde hem de uluslararası arenada varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Savaş ve doğal afetlerin sıkça yaşandığı bu dönemde, teşkilatlanma faaliyetlerine hız vererek sahadaki etkinliğini artırma yolunda önemli adımlar atıyor.

‘OTAK AFETLERLE MÜCADELEDE ETKİN BİR ROL OYNUYOR’

Mehmet Ali Arslan’ın liderliğinde faaliyetlerini sürdüren OTAK, toplumsal dayanışma ve acil müdahale kapasitesini artırma hedefi doğrultusunda çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir.

mehmet-ali-arslan-otak.jpg

Arslan, teşkilatın afet ve benzeri sorunlarla başa çıkabilecek gönüllü insan gücünün oluşturulması gerektiğini vurgulayarak, deprem ve sel afetlerinde insan gücünün öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Osmanlı Teşkilatı arama kurtarma merkezinin Türkiye için büyük önem arz ettiğini belirten Arslan, “Bilinçli insan kaynağının afetlerle mücadelede etkin bir rol oynadığını ve kimi zaman doğal afetlerde araç ve gereçlerin bulunduğu ama insan gücüne ihtiyacın olduğunu gözlemledik. Bu sebeple her ilde enkaz gibi durumlarda çeşitli araçları kullanabilen, sel gibi afetlerde yüzme bilen, gerektiği durumlarda inşaat molozlarını kaldırılabilecek vasıfsız ama birçok vasıflıya can olacak bir insan gücü kaynağını inşallah bu teşkilatla hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.