Otizmli Çocukların Eğitimi için koştular!

Otizmli Çocukların Eğitimi için koştular!
Bozcaada’da hem otizmli çocukların eğitimine hem de rekora koştular!

Tohum Otizm Vakfı gönüllü koşucuları, otizmli çocuklara eğitim desteği için Bozcaada Yarı Maratonu’nda “İyilik Peşinde Koş”tu. Tüm koşucular, otizmli çocukların bağımsız bireyler olarak hayata katılabilmeleri ve otizme dikkat çekebilmek için koşarak destek oldular.

 

Bu yıl 7.’si düzenlenen Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K koşusu 2.728 koşucu ile 13 Mayıs 2017 Cumartesi günü Bozcaada’da gerçekleşti.

 

2015 yılından beri Adım Adım Platformu ile “İyilik Peşinde Koşan” Tohum Otizm Vakfı, bireysel ve kurumsal koşuculardan oluşan 59 gönüllüsü ile otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için koştu. Bozcaada Yarı Maratonu’nda kurumsal koşucular ve bireysel koşucular, adımları sayesinde 731 bağışçının desteğiyle 4 otizmli çocuğa 1 yıllık eğitim bursu sağladı.

 

Bozcaada’da Rekor Üstüne Rekor Kırıldı!

Tohum Otizm Vakfı, 7. Bozcaada Yarı Maratonu’nda yer alan 13 STK arasında en çok koşucusu olan ve en yüksek bağışı toplayan Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Tohum Otizm Vakfı adına otizmli çocukların eğitimi için adımlarını atan 59 koşucu 4 otizmli çocuğa 1 yıllık eğitim sağladı.

İlko İlaç, 7. Bozcaada Yarı Maratonu’nda en yüksek bağışı toplayan kurumsal koşu takımı oldu. İlko İlaç Koşu Takımı, 40 koşucusu 417 bağışçının desteğiyle 3 otizmli çocuğun geleceğini aydınlattı.

 

Bozcaada Yarı Maratonu’nda otizmli çocuklar için adımlarını atan Güven Yüksek, 169 bağışçının desteğiyle en çok kişiden en yüksek bağışı toplayan bireysel gönüllü koşucu oldu. Çevresindeki herkese birebir e-postalar gönderen Güven Yüksek, otizmli çocukların eğitimi için destek istedi. Bozcaada Yarı Maratonu bağış kampanyası için koyduğu ilk hedefini, çevresinden aldığı destekler sayesinde bağış kampanyasını hedefinin de üstünde tamamladı. Yüksek’in bireysel olarak ulaştığı bu başarı; bağışlanan miktarın az ya da çok olmasının değil, daha çok kişiye ulaşarak herkesin imkanı dahilinde bağış yapmasının önemli olduğunu gösterdi.

Otizmin Tek Tedavisi Eğitim

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi; erken tanı ile yoğun ve sürekli özel eğitimdir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık % 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte, gelişim sağlanabilmekte ve büyük ilerleme kaydedilmektedir. Otizmde en önemli nokta olabildiğince erken dönemde (18 ay civarı) tanı koyabilmek ve haftada en az 30 saati bulan yoğun bir eğitim almalarını sağlamaktır. Özellikle 3 ile 5 yaş arasında bu yoğun eğitim çok kıymetlidir.

Bunları Biliyor musunuz?

  • Otizmin tek tedavisinin ERKEN TANI ile YOĞUN, SÜREKLİ EĞİTİM olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?
  • Günümüzde her 68 ÇOCUKTAN 1’inin otizm riski ile dünyaya geldiğini ve otizmin görülme sıklığının çok büyük bir hızla arttığını BİLİYOR MUSUNUZ?
  • Dünyada her 20 DAKİKADA 1 çocuğun otizm tanısı aldığını BİLİYOR MUSUNUZ?
  • Otizmin erkek çocuklarda, kızlardan 4 KAT FAZLA oranda görüldüğünü BİLİYOR MUSUNUZ?
  • Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki 352.000 otizmli çocuk ve gencimizden sadece 30.050’sinin EĞİTİME ERİŞEBİLDİĞİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?
  • İsmi söylendiğinde bakmamak, göz kontağı kurmamak, dönen nesnelere karşı takıntılı davranışlar gibi belirtileri olduğunu BİLİYOR MUSUNUZ?

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.