Özyeğin Üniversitesi’nden Gökçeada’nın sürdürülebilir kalkınmasına destek
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İstanbul Tasarım Enstitüsü’nün bu yıl üçüncü kez düzenlendiği Gökçeada İmroz Tasarım Çalıştayları 12 Haziran Pazar günü başladı. Yaratıcı ve yenilikçi tasarım yönteminin yerel sosyo-ekonomik sorunların çözümünde kullanılmasına dayanan, Toplumsal Tasarım (Social Design) yaklaşımının Türkiye'deki en kapsamlı uygulaması niteliğindeki çalıştay, 19 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek.
ÖzÜ / İID Gökçeada İmroz Tasarım Çalıştayları, Gökçeada’nın sahip olduğu kültürel ve doğal kaynakların, Gökçeada'lıların da aktif katılımıyla, katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürülerek, sürdürülebilir ve çevre dostu kalkınma sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. 12 Haziran’da başlayan ve 19 Haziran Pazar gününe kadar dört farklı konuda ve yerde yapılacak çalıştaylara farklı üniversitelerden toplam 40 öğrenci katılıyor ve çalıştay organizasyonu Gökçeada Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Köy Muhtarlıkları tarafından destekleniyor.
Öğr. Gör. Alayça Erözçelik’ le birlikte 2014 yılından bu yana projenin koordinasyonunu yürüten Özyeğin Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er, konuyla ilgili olarak “ÖzÜ Gökçeada Tasarım Çalıştayları hem kurgulanış ve katılımcı gerçekleştirilme şekli hem de sonuçları açısından, Özyeğin Üniversitesi'nin sosyal fayda odaklı girişimcilik felsefesinin somut bir ürünüdür. Bu yıl çalıştayların üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bölge halkı ve yerel yönetimin de desteğiyle, önümüzdeki yıllarda bu çalıştayların uluslar arası bir nitelik kazanarak Gökçeada ‘nın sürdürülebilir kalkınma vizyonuna önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:
Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M.Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, ilk 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. 2015-2016 akademik yılında kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 87’si burslu öğrenim gören üniversite, 6 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla; 3 enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programla eğitim veriyor. 5.747 lisans, 932’si lisansüstü olmak üzere toplam 6.679 öğrencisi ve 343 tam zamanlı öğretim elemanı ile Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.