Pazartesi günü 21 ilde kar bekleniyor

Pazartesi günü 21 ilde kar bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftayla birlikte etkisini gösterecek soğuk hava dalgasına karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji’nin 5 günlük tahmin raporuna göre, 15–16 Aralık tarihlerinde birçok bölgede hafif ve orta kuvvette kar yağışı öngörülüyor. Kar yağışının pazar günü başlayarak hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Tahminlere göre soğuk ve yağışlı hava, Kafkaslar üzerinden yurda giriş yapacak. İlk olarak Ardahan, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde etkili olması beklenen kar yağışının, haftanın ilk günlerinde çevre illere yayılacağı bildirildi. Batıya doğru ilerleyen sistemle birlikte Bolu’da özellikle yüksek kesimlerde kar örtüsü oluşabileceği belirtiliyor.

21 il için kar uyarısı

Meteoroloji haritalarına göre pazartesi ve salı günleri; Bolu, Kastamonu, Çankırı, Yozgat, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Artvin, Nevşehir, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır’da kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da kar için ocak işaret ediliyor

İstanbul’da kar yağışını bekleyenler için ise tahminler biraz daha ileri bir tarihe işaret ediyor. Mevcut projeksiyonlara göre, kent merkezlerini de kapsayacak kar yağışlarının ocak ayının ikinci haftasında etkili olabileceği öngörülüyor.

Yetkililer, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.