09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara8°C
  • İzmir19°C
  • Antalya15°C

PUTİN: MÜZAKERELERİ BİZ DEĞİL BATILI DEVLETLER VE UKRAYNA REDDEDİYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna krizinin çözümü için müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Müzakereleri biz değil Batılı devletler ve Ukrayna reddediyor" dedi.

Putin: Müzakereleri biz değil Batılı devletler ve Ukrayna reddediyor

28 Temmuz 2023 Cuma 19:20

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna krizinin çözümü için müzakerelerin yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Çatışma, ABD ve NATO'nun, Rusya'nın güvenliğine yönelik tehditler yaratmasına dayanıyor ve Rusya dahil herkes için eşit güvenlik konularında müzakereyi reddediyorlar. Ukrayna rejimi de müzakere yapmayı reddediyor" dedi.

Putin, St. Petersburg'ta düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi kapsamında Afrika ülkeleri liderlerinin bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin müzakerelerin önemine işaret ederek, "Tüm sorunlar müzakereler yoluyla çözülmelidir ancak sorun şu ki bizimle müzakere etmeyi reddediyorlar" dedi.

Putin, Ukrayna savaşının Rusya'nın güvenliğine yönelik oluşan tehditler nedeniyle yaşandığını belirterek, "Çatışma, ABD ve NATO'nun, Rusya'nın güvenliğine yönelik tehditler yaratmasına dayanıyor ve Rusya dahil herkes için eşit güvenlik konularında müzakereyi reddediyorlar. Ukrayna veya daha doğrusu mevcut Ukrayna rejimi de müzakere yapmayı reddediyor. Bunu resmen duyurdular. Ukrayna başkanı buna ilişkin müzakereleri yasaklayan kararname imzaladı." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.