Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz

Putin: Ukrayna barış konusunda aceleci değil, hedefleri güç kullanarak tamamlayabiliriz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetiminin savaşı barışçıl yollarla sona erdirme konusunda aceleci olmadığını, hedefleri güç kullanarak tamamlayabileceklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetiminin çatışmayı barışçıl yollarla sona erdirme konusunda istekli olmadığını söyleyerek, “Kiev’in Ukrayna’daki çatışmayı barışçıl yollarla sona erdirmek için acele etmediğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Putin, “Kiev meseleyi barışçıl şekilde çözmek istemezse, Rusya askeri operasyonun tüm hedeflerini güç kullanarak gerçekleştirecektir” dedi.

Putin’in açıklamaları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik gece boyunca yoğun insansız hava aracı ve füze saldırıları düzenlemesinin ardından geldi.

Buna karşılık Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın bu saldırılarla savaşı sürdürme niyetini açıkça ortaya koyduğunu, Kiev’in ise barıştan yana olduğunu dile getirdi.

Rusya, Donetsk bölgesinde Myrnohrad, Rodynske ve Artemivka, Zaporijya bölgesinde ise Huliaipole ve Stepnohirsk yerleşimlerinin Rus güçlerinin kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.