Ramazan’da Kur’an-ı Kerim ve İslami kitaplara yoğun ilgi

Ramazan’da Kur’an-ı Kerim ve İslami kitaplara yoğun ilgi
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim ile ilgili kitaplara ulaşmak isteyen kişiler kitapçılara rağbet ediyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim’e ve İslami kitaplara yoğun bir talebin olduğunu belirten kitap satıcıları, Kur’an’a ve İslami kitaplara olan ilgiyi değerlendirdi.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Kur’an-ı Kerim ile ilgili kitaplara ulaşmak isteyen kişiler kitapçılara rağbet ediyor. Rahmet ve bereket ayında Kur’an-ı Kerim’lere yoğunluğun artmasını değerlendiren kitap satıcıları, kadın, çocuk, yaşlı demeden herkesin bu ayın rahmet ve bereketiyle Kur’an’a yöneldiğini vurguladı.

Rahmet ve bereket ayı olarak da bilinen bu ayda 7’den 70’e herkes, dini kitap satan kitapçılara akın ederek Kur’an-ı Kerim’lere yöneliyor. İftarı ve sahuruyla, kılınan teravih namazları, yapılan hatimler ve mukabeleleri ile manevi bir atmosferin yaşandığı Ramazan ayında, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere, Siyer-i Nebi, Yasin-i Şerif ve ilmihal gibi kitapların satışı ise artıyor.

Kur’an-ı Kerim satışları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan kitap satıcısı Abdusselam Şanlı, özellikle Ramazan ayına girmemiz hasebiyle Kur’an-ı Kerim satışlarının büyük oranda arttığını ifade ederek, çok fazla talep nedeniyle yetişemediklerini söyledi.

Kur’an-ı Kerim’e olan bu ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten Şanlı, “Bu durum şunu gösteriyor: Bizim halkımız mukabeleye gidiyor. Mukabelelerini yapıyorlar. Ramazan ayında en çok dikkatimizi çeken hususlardan bir tanesi de bu ayda hediyeleşmek isteyen kardeşlerimiz var. Gelip burada Kur’an-ı Kerim alarak birbirine hediye ediyorlar.” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’i okuyunca Allah’la konuştuğumuzun farkında olmalıyız”

Kur’an-ı Kerim’lerin alınarak mukabelelerde okunduğu ve faydalanıldığını söyleyen Şanlı, Kur’an’ın Arapçasına yoğunluk olduğunu ifade ederek mealin çok kişi tarafından alınmadığını belirtti.

Şanlı konuşmasına devamla, “Elbette ki arapça hayırlı ve güzeldir. Her harfe on sevap vardır. Şu an amel edilmesi için meal okunması gerekiyor. Şu anda meale çok fazla bir teveccüh göremiyoruz. Kur’an-ı Kerim’i okuyunca Allah ile konuştuğumuzun farkında olmalıyız. Dolayısıyla Allah, bizimle konuşunca biz onun buyruklarını yerine getirmeliyiz. Allah, burada bize ne demek istiyor. Hayatımız Kur’an’a uygun mudur yoksa değil midir? Allah Resulü bize öyle emrediyor. Sahabeler bu Kur’an’ı açarken hüngür hüngür ağlarlardı.” ifadelerini kullandı.

“Kadın, çocuk ve yaşlı herkes Kur’an-ı Kerim’e yöneliyor”

Kur’an-ı Kerim’in sadece arapçasıyla yetinmemek gerektiğini dile getiren Şanlı, Kur’an’ın mealini de onun kadar okumamız gerektiğini söyledi.

Ahlaki yozlaşmaların ve toplumun hastalanmasının Kur’an-ı Kerim’i anlamamaktan kaynaklandığına dikkat çeken Şanlı, “Kur’an-ı Kerim’e halkımız teveccüh ediyor. Kadın, çocuk ve yaşlı herkes Kur’an-ı Kerim’e yöneliyor. Arapçasını okuduğumuz kadar manasını da okursak çok daha faydalı olur.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.