13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • İzmir13°C
  • Antalya17°C

RUS-ARAP FORUMU, FİLİSTİNLİLERİN "ZORLA YERİNDEN EDİLMESİ" KONUSUNDA UYARDI

Rus-Arap İşbirliği Forumu, yayımladıkları ortak bildiriyle işgalci rejimin Gazze'deki saldırılarını kınayarak "Filistin halkını zorla yerinden etme" planları konusunda uyarıda bulundu.

Rus-Arap forumu, Filistinlilerin "zorla yerinden edilmesi" konusunda uyardı

20 Aralık 2023 Çarşamba 19:02

6. Rus-Arap İşbirliği Forumu, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlendi.

Forum sonrası yayımlanan ortak bildiride, "Gazze Şeridi'nde hayatın normale döndürülmesi ve israilin Filistin şehirleri, köyleri ve kampları üzerindeki kuşatmasının kaldırılması" çağrısında bulunuldu.

İşgal altındaki Filistin toprakları dışında Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi planlarına karşı çıkılan bildiride, "Uluslararası insancıl hukuk kapsamında ciddi ihlaller teşkil eden sivillerin, hastanelerin, okulların, camilerin ve altyapının hedef alınması" kınandı.

Bildiride, "Sivilleri koruma, insani yardıma erişimi kolaylaştırma ve Filistin halkının haklarının ağır ihlallerinden israilin sorumlu olduğuna" dikkat çekildi.

İşgal sona ermedikçe ve Filistin halkı haklarını tam olarak elde etmedikçe bölgesel barış ve istikrarın sağlanamayacağına dikkat çekilen bildiride, en kısa zamanda uluslararası bir barış konferansının toplanması çağrısında bulunuldu.

Bildiride, "Ortadoğu ülkeleri, Arap Devletleri Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın öncü rol oynadığı çok taraflı bir arabuluculuk formülünün oluşturularak bu konudaki uluslararası diplomatik çabaların yoğunlaştırılması" gerektiği kaydedildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.