17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir27°C
  • Antalya25°C

RUSYA BMGK'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

"ABD ve Fransa'nın saldırı tehditleri BM Sözleşmesi'ne aykırı." açıklaması yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini Suriye için yarın toplantıya çağırdı.

Rusya BMGK'yı toplantıya çağırdı

12 Nisan 2018 Perşembe 22:30

ABD ve Fransa'nın saldırı tehditlerinin BM Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu belirten Rusya, BMGK'yı Suriye için yarın toplantıya çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye'de kimyasal saldırı iddialarına ilişkin "ABD ve Fransa'nın saldırı tehditleri BM Sözleşmesi'ne aykırı." dedi.

Zaharova, "Duma'da yapılan incelemelerde kimyasal saldırı kanıtlarına ulaşılamadığını, israil saldırısının Suriye'deki istikrarı kötüleştirdiğini ve gerilimi tırmandırmak istemediklerini" söyledi.

"Önceliğimiz savaş tehdidini önlemek"

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da, ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesine ilişkin, "Artan tehlikeli gerginlikten son derece endişeliyiz. Umarız geri dönüşü olmayan bir noktaya varılmaz ve ABD ve müttefikleri egemen bir devlete askeri müdahaleden kaçınır. Acil önceliğimiz bu durumda savaş tehdidini engellemek." dedi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.