Rusya: Kiev ateşkese uymadı

Rusya: Kiev ateşkese uymadı
Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova tarafından ilan edilen ateşkese Kiev’in uymadığını ve gerçekleştirilen ihlallere aynı şekilde karşılık verildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararı doğrultusunda insani gerekçelerle 8 Mayıs saat 00.00’dan itibaren Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” bölgesinde Rus birliklerinin muharebe faaliyetlerini durdurduğu belirtildi. Ancak Ukrayna ordusunun insansız hava araçları ve topçu sistemleriyle Rus mevzilerine ve Belgorod ile Kursk bölgelerindeki sivil hedeflere saldırılar düzenlemeye devam ettiği bildirildi.

Açıklamaya göre Ukrayna ordusu, topçu ve roketatar sistemleriyle 153 bombardıman, FPV dronlarla 394 saldırı, oktokopter tipi İHA ile 107 saldırı, uçak tipi İHA ile 171 saldırı ve mühimmat bırakma yöntemiyle 215 saldırı gerçekleştirdi. Toplamda 1365 ateşkes ihlali kaydedildi.

Rus hava savunma birliklerinin ise ateşkesin başladığı saatten itibaren Ukrayna tarafından gönderilen 390 uçak tipi İHA ve 6 uzun menzilli “Neptün” füzesini düşürdüğü açıklandı. Bakanlık, “Kiev rejiminin terörist niteliğini teyit eden bu saldırılara karşılık olarak Rusya Silahlı Kuvvetleri, ateşkes ihlallerine aynı şekilde cevap vermiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.