11 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Antalya20°C

RUSYA: UKRAYNA İLE MÜZAKERELER YARIN ÇEVRİMİÇİ YAPILACAK

​Rusya Devlet Başkanlığı sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya-Ukrayna müzakerelerinin yarın video bağlantısı üzerinden devam edeceğini söyledi.

Rusya: Ukrayna ile müzakereler yarın çevrimiçi yapılacak

13 Mart 2022 Pazar 22:17

Rusya devlet ajansı TASS'a konuşan Peskov, yarınki görüşmelerin video formatında yapılıp yapılmayacağı sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

Peskov, Ukrayna ile video bağlantısı aracılığıyla yapılan görüşmelerin yanı sıra Belarus'taki yüz yüze görüşmelerdeki Rus heyetine Rusya Devlet Başkanı'nın yardımcısı Vladimir Medinsky'nin başkanlık ettiğini bildirdi.

28 Şubat'ta Belarus'un Gomel bölgesinde ilk Rus-Ukrayna müzakereleri yapıldı, toplantı beş saat sürdü. 3 Mart'ta Belovezhskaya Pushcha'da düzenlenen ikinci tur müzakerelerde, taraflar arasında halkın tahliyesi için insani koridorlar konusunda bir anlaşma oldu. Heyetler 7 Mart'ta Brest bölgesinde üçüncü kez bir araya geldi. 10 Mart'ta Türkiye'nin Antalya kentinde düzenlenen diplomatik forumun oturum aralarında Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Sergei Lavrov ve Dmitry Kuleba arasında da bir görüşme yapıldı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.