Rusya: Zaporojye'de iki yerleşim daha kontrol altına alındı

Rusya: Zaporojye'de iki yerleşim daha kontrol altına alındı
Rusya Savunma Bakanlığı, Zaporojye Bölgesi'ndeki Novopavlovka ve Çervonaya Krinitsa yerleşimlerinin Rus birliklerinin kontrolüne geçtiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Rus ordusunun Ukrayna ve Donbass'ta devam eden “özel askeri harekat bölgesi”ndeki operasyonları sürüyor.

Rus birliklerinin Zaporojye Bölgesi'ndeki Novopavlovka ve Çervonaya Krinitsa yerleşimlerinde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Son bir gün içinde 1325 Ukrayna askerinin etkisiz hale getirildiği ve 8 zırhlı savaş aracının imha edildiği öne sürüldü.

Rusya'ya ait savaş uçakları, İHA ve füze birlikleri ile topçu unsurlarının Ukrayna ordusunun kullandığı lojistik merkezleri, yakıt, enerji ve ulaşım altyapısı tesisleri, uzun menzilli İHA üretim noktaları, silah ve mühimmat depolarını hedef aldığı belirtildi.

Ayrıca Ukrayna birlikleri ve yabancı savaşçıların bulunduğu 156 geçici konuşlanma noktasına saldırı düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin son 24 saatte Ukrayna tarafından fırlatılan 13 güdümlü hava bombası, ABD yapımı 1 HIMARS füzesi ve 1050 uçak tipi İHA'yı engellediği kaydedildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.