12 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara9°C
  • İzmir19°C
  • Antalya21°C

RUSYA'DAN TÜRKİYE'DE KURULMASI PLANLANAN DOĞAL GAZ MERKEZİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz merkezine ilişkin açıklama yaptı.

Rusya'dan Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezine ilişkin açıklama

23 Aralık 2022 Cuma 15:04

Novak, Gazprom’un Türkiye yetkililer ile görüştüğünü belirterek doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi. Öte yandan doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceği belirtildi.

Açıklamada, "Gazprom yetkilileri Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezinin kurulması için Türk yetkililer ile görüşüyor. Türkiye'deki bu merkez fiyat mekanizması için gerekli araçları sağlayabilir." ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de kurulması planlanan merkezle ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Dünyanın enerjiye ihtiyacı var ve ileride de olacak. Rusya, doğalgazını perspektifli pazarlara satmaya devam edecek. Bu anlamda komşumuz Türkiye doğalgazda önemli bir müşterimiz ve birkaç yıl içinde Türkiye’de Avrupa için gaz dağıtım merkezi kurmayı planladığımızı biliyorsunuz. Proje tam güç devreye girmeden bile Türk tarafıyla birlikte çalışarak bir-iki ay içerisinde İstanbul dağıtım noktasında elektronik gaz satış işlemlerini başlatabiliriz. Avrupa’dan alıcılara gaz fiyatını, İstanbul’daki ortak elektronik platform belirleyecek" ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.