Sağlık-Sen’den kadını yumruklayan magandaya tepki
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı, İstanbul'da kaldırımda yürüyen kadına önce omuz atan, ardından kadının uyarması üzerine yumrukla saldıran magandaya tepki gösterdi.
Sağlık-Sen Batman Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Halime Toy, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, İstanbul'un Ataşehir ilçesi Ferhatpaşa Mahallesi'nde kaldırımda yürüyen kadını acımasızca yumruklayan magandaya tepki gösterdi.
Yaşanan hadiseyi kınayarak kadına şiddettin kabul edilemez olduğunu söyleyen Toy, “Tarih boyunca her dönemde ikinci sınıf insanlar olarak görülen kadınlar, modern dünyanın bunca Kadın Hakları ve Statüsü üzerine çalışmalarına rağmen gerçekte bir adım bile yol alınamamıştır. Gün geçmiyor ki kadına şiddet ile ilgili olaylara bir yenisi ekleniyor olmasın. Geçtiğimiz gün İstanbul'da bir tıp fakültesi öğrencisinin yolda bir bayana çarpması ve ardından özür dilemek yerine darp etmesi durumun ne kadar vahim bir hale geldiğinin çarpıcı bir örneği olmuştur. Kadınlar olmaktan öte bir insan olarak bu durumu esefle kınıyor birer ana, kardeş, teyze, yenge, bacı, hala tüm sıfatlarımızla en derin üzüntülerimizi ifade ediyoruz.” dedi.
Şiddeti seven bir topluma dönüştürüldüklerini belirten Toy, “Aslında bu çocuklar bu gençler bizim çocuklarımız bizim evlatlarımız. Başka bir dünyadan içimize girip de bu toplumu bozmadılar. Ne var ki ne yaptıysak biz kendi elimizle kendi kendimize yaptık. Çünkü toplumda kadını ayrı, erkeği ayrı, gencini ayrı, çalışanı ayrı tuttuk. Terbiye ve talimde camiyi ayrı, okulu ayrı tuttuk. Nihayet aile mefhumunda ayrılıkçı bir hale gedik ve sonuç, her alanda istemedik şiddet.” diye konuştu.
Açıklamanın devamında Toy, şu ifadeleri kullandı: “Batman Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu olarak buradan sesleniyoruz: Toplum olarak artık özümüze dönmenin zamanı gelmiştir ve geçiyor. Ahlaken ve sosyal yönden geri dönüşü olmayan bir yola girmeden bir an önce tüm birey ve kurumlarımızla istikrarlı ve kollektif bir şekilde kendi öz kültürümüzden gelen sevgi ve saygıyı dini öğretilerimizle harmanlayarak sahada uygulamaya koymalıyız. Unutmayalım ki, hukuki süreç; aile, mahalle, cami, okul vb sosyal terbiye ve oto kontrol sistemlerinin yetersiz kaldığı istisnai anormalliklerin düzeltilmesi için ortaya çıkan bir üst kontrol sistemidir. Yoksa bir eğitim sistemi olmayıp bunun yerine ikame edilmesi söz konusu olmamalıdır.” (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.