08 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Antalya25°C

ŞANLIURFA'DA "ÇAĞIN KERBELA'SI GAZZE" ADLI PROGRAM DÜZENLENDİ

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından "Çağın Kerbela'sı Gazze ve Aşura Günü" adlı program düzenlendi.

Şanlıurfa'da "Çağın Kerbela'sı Gazze" adlı program düzenlendi

20 Temmuz 2024 Cumartesi 10:49

 

Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilen "Çağın Kerbela'sı Gazze ve Aşura Günü" adlı program, meydanda kılınan yatsı namazı ile başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi ile ezgilerle devam eden programda Araştırmacı Bilal Demir, Kerbela olayı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Gazze'nin Kerbela'dan bir farkının olmadığını ifade eden Demir, Kerbela'daki gibi Gazze'de de Müslümanların parça parça olduğunu dile getirdi.

"Hazreti Hüseyin Yezid'in zulmüne karşılık bir kıyam hareketi başlattı"

Demir, "Hazreti Resulullah'ın vefatından sonra maalesef birtakım olaylar yaşandı. İnsanlar Allah'ın dinine göre değil, Allah'ın kitabının getirdiği şeriata göre değil kendi istek ve hevalarına göre hareket etmeye başladılar. Böyle olunca Allah Resulü'nün evlad-u iyali olan Hazreti Hüseyin yerinde durur mu? Çünkü Allah Resulü'nün 'Ey Müminler sizden kim bir münkeratı görürse, bir haksızlığı görürse onu eliyle düzeltsin. Ona gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin. Ona da gücü yetmiyorsa buğz etsin' dediği gibi Hazreti Hüseyin, Yezid'in zulmüne karşılık Medine'yi, Mekke'yi terk ederek bir kıyam hareketi başlattı." dedi.

"Hazreti Hüseyin bir kıyam ateşini yakmıştı"

Hazreti Hüseyin'in yaktığı kıyam ateşinin Gazze'de dalgalandığını belirten Demir, "Bugün yeryüzündeki bütün insanların Kâbe'ye gitmek için can attığı bir yerde 'Kâbe'ye gidelim orada ölelim, Allah'ın beytinin yanında olalım' denilen yeri Hazreti Hüseyin bir amaç için terk etti. O bir kıyam ateşini yakmıştı. Onun yaktığı kıyam ateşi bugün Gazze'de dalgalanıyor. Bugün Gazze'deki Müslümanlar da o gün nasıl ki Yezid kendi saltanatını, kendisinin istediği gibi bir İslam'ın olmasını istiyordu, kendisine aykırı davranan herkesi yok etmek istiyordu. Bugün Gazze'deki mücahitler de ABD'nin istediği gibi bir İslam'ı değil, israilin istediği gibi bir İslam'ı değil; Allah'ın istediği gibi bir İslam, bir nizam hâkim olsun diye bugün mücadele veriyorlar." diye konuştu.

"Bugün Gazze'nin Kerbela'dan ne farkı var?"

Kerbela olayını anlatarak sözlerini sürdüren Demir, "Bugün oynanan seneryo da aynı değil mi? Bugün Gazze'de masum bebekler bombalar altında ölürken, anneler yavrularına hasret, yavrular annelerine hasret kalarak bu dünyadan göçerken, bedenleri parça parça; kimisinin kafası gövdesinden ayrılmış kimisinin içi dışına çıkmış kimisinin vücudu yanmış bir şekilde kimisi 'baba bana bir bardak su/yemek getir' diye feryat ederken Allah aşkına kim yardım edebiliyor? Bugün Gazze'nin Kerbela'dan ne farkı var?" şeklinde konuştu.

Program okunan dua ile son erdi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.