Şenlikoğlu: "Sadece parmakların konuştuğu dünyada cansız bir nesneye dönüşüyoruz"
Van'da okuyucuları ile buluşan Yazar Emine Şenlikoğlu, "Modern araçlar öyle bir dünya ki, burada sadece parmaklarınız konuşuyor. Fakat, sohbet geleneğimiz zayıflıyor, paylaşım duygularımız köreliyor ve bizler cansız birer nesneye dönüşüyoruz." dedi.
Araştırmacı Yazar Emine Şenlikoğlu, "Öğrendiklerimi Uyguluyorum Projesi" kapsamında düzenlediği "Okuma Halkaları Yazar Buluşmaları" etkinliğinde, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda gençlerle buluştu.
Tuşba Gençlik Merkezi okuma halkalarından iki gruba dağıtılan Emine Şenlikoğlu'nun kitaplarını okuyan gençler, kitabın yazarıyla da bir araya gelme fırsatı buldular.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yaklaşık bir saat süren konferanstan sonra, Emine Şenlikoğlu gençlerin sorularını cevapladı. Yazarın "Bir İmam Hatipli Vardı" kitabını okuyan gençler, kitapla ilgili sormak istekleri soruları Şenlikoğlu'na yönelttiler.
Emine Şenlikoğlu'nun gençlerle bir araya geldiği programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve şube müdürleri de katıldı. Programın başında bir selamlama konuşması yapan il müdürü inanç; okumanın öneminden bahsedip, programda emeği geçenlere ve iştiraklerinden dolayı Yazar Emine Şenlikoğlu'na teşekkür etti.
Çoğunluklu olarak teknolojik gelişmelerle birlikte yaşanan iletişim sorunlarından ve manevi hastalıklardan bahseden Şenlikoğlu, gençlerin daha hayatın başında yaşamın tüm zevklerini tükettiklerini ve bulundukları ortamdan zevk alamaz hale geldiklerini belirtti.
Şenlikoğlu, "Bir şeyi elde etmek için çaba gösteren kişi istediğine ulaştığında mutlu olur. Günümüz gençleri ise ne çaba gösteriyor ne de elde ettikleri şeyden hoşnut olabiliyorlar. Şükür hamd, tevekkül ve teslimiyet gibi değerlerden uzak yaşayan bu çocuklar, bir şeyden mahrum kalmaya tahammül edemiyorlar. Bütün yaşamları anlık hazlar düzleminde devam ediyor. İslam toplumlarının geleneğinde, sohbet ve paylaşım ağırlıktadır. İnsanlar bir araya gelir sohbet eder, hasbihalleşir ve birbirlerinden haberdar olurlar. Günümüzde ise insanlar bir arada yaşıyor, aynı ortamda çalışıyor, aynı güzergâhta yolculuk yapıyorlar fakat duygusal bağlamda aralarında büyük mesafeler var. Teknoloji yaşamı anlamlı kılan duygusal bağlarımızı koparmakla kalmadı, çocuklarımızı ruhsal çökkünlüğe ve anlam boşluğuna sürükledi. Teknoloji hayatımızı birçok noktada kolaylaştırıyor. Bilgiye kısa yoldan ulaşmamızı ve dünyada olup biten olaylardan haberdar olmamızı sağlıyor. Modern araçlar öyle bir dünya ki, burada sadece parmaklarınız konuşuyor. Fakat diğer taraftan, sohbet geleneğimiz zayıflıyor, paylaşım duygularımız köreliyor ve bizler cansız birer nesneye dönüşüyoruz." dedi.
Konuşma ve soru-cevap faslının ardından, Şenlikoğlu'na Van hatırası bir plaket takdim edildi. Program gençlerin kitaplarını Emine Şenlikoğlu'na imzalatıp, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.