02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Antalya18°C

ŞEYH İKRİME SABRİ: İŞGAL REJİMİ GAZZE’DE YENİLMEDİĞİNİ İSPAT ETMEYE ÇALIŞIYOR

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgalcilerin bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin verilmesinin “Gazze Şeridi’ne açtığı savaşta yenilmediğini ispat çabası” olduğunu söyledi.

Şeyh İkrime Sabri: İşgal rejimi Gazze’de yenilmediğini ispat etmeye çalışıyor

23 Mayıs 2021 Pazar 16:37

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre, Şeyh İkrime Sabri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal polisi himayesinde gerçekleştirilen baskınların yeniden başlamasının yol açacağı gerginlikten işgal rejiminin sorumlu olacağını belirtti.

Mescid-i Aksa Hatibi, bu sabah yeniden başlayan baskınların, işgalcilerin Mescid-i Aksa üzerinde emelleri olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.

Onlarca siyonist işgalci, bu sabah işgal polisi himayesinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, işgalcilerin üç hafta sonra ilk kez bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine işgal rejimince izin verildiğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi, 28 Ramazan’da Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmaların ardından siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya girdikleri el-Mağaribe Kapısı’nı kapatmıştı.

Kaynaklar, işgal askerlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa’nın avlusunda siyonist işgalcileri korumak için önlem aldığını, cemaati avludan uzaklaştırdığını ve Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiğini söyledi.

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için siyonist işgalcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.