Sicilya Adası açıklarında depremler sonrası tsunami uyarısı yapıldı

Sicilya Adası açıklarında depremler sonrası tsunami uyarısı yapıldı
İtalya’nın Sicilya Adası açıklarında meydana gelen depremlerin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Sarsıntılar nedeniyle Palermo ve Messina kentlerindeki okullarda tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi.

İtalya’nın Akdeniz kıyısındaki Sicilya Adası açıklarında bugün öğle saatlerinde bir dizi deprem meydana geldi. Bölgede büyüklükleri 5,0’a kadar ulaşan 12 sarsıntı kaydedilirken, olası tsunami riskine karşı kıyı bölgelerinde yaşayanlara dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Yetkililer, kıyı kesimleri için turuncu seviyede tsunami uyarısı yayımlayarak vatandaşlardan sahil şeridinde tedbirli davranmalarını istedi.

Depremlerin merkez üssünün, Sicilya’nın kuzey kıyısında bulunan ve adanın başkenti olan Palermo’ya yaklaşık 96 kilometre mesafede olduğu bildirildi. Nüfusu yaklaşık 648 bin olan Palermo’nun yanı sıra Patti, Licata, Capo d’Orlando ve Campofelice di Roccella kentlerinde de sarsıntıların hissedildiği aktarıldı.

Yetkililer, kaydedilen 12 sarsıntıdan 11’inin büyüklüğünün 3,0’ın üzerinde olduğunu belirtti. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise yerel saatle 10.19’da Sicilya’nın kuzeyinde, 10 kilometre derinlikte 5,7 büyüklüğünde bir deprem kaydetti.

Depremlerin ardından Palermo ve Messina’daki okullarda önlem amacıyla tahliye işlemleri uygulanırken, ilk belirlemelere göre can kaybı, yaralanma veya maddi hasar bildirilmedi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.