Siirt’te hastanede uyuşturucu skandalı: 19 tutuklama

Siirt’te hastanede uyuşturucu skandalı: 19 tutuklama
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyuşturucu kullanan şüphelilerin tahlil sonuçlarının para karşılığında “temiz” olarak değiştirildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 19’u tutuklandı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, hastanenin laboratuvar biriminde ciddi usulsüzlükler tespit edildi.

İddiaya göre, adli vakalar kapsamında hastaneye getirilen bazı şüphelilerin uyuşturucu madde tahlil sonuçları, para karşılığında değiştirilerek sistemde "negatif" olarak kaydedildi.

Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda delillere ulaşan emniyet ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 8’i sağlık çalışanı olmak üzere toplam 30 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından "Resmi belgede sahtecilik", "Rüşvet" ve "Suç delillerinin gizlenmesi, değiştirilmesi veya yok edilmesi" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2’si sağlık çalışanı olmak üzere toplam 19 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer şüphelilerden 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, kalanlar savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, özellikle adli süreçleri doğrudan etkileyen laboratuvar sonuçlarının usulsüz şekilde değiştirilmesi, sağlık sistemindeki denetim mekanizmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü, olayla bağlantısı olduğu tespit edilecek yeni şüpheliler hakkında da işlem yapılabileceğini belirtti.

Ayrıca hastane bünyesindeki ilgili birimlerde idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.