29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Antalya19°C

SİYONİST İŞGALCİLER BU SABAH DA MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bir grup Yahudi gasıp, "Roş Aşana Bayramı" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek, sözde polislerin koruması altında kışkırtıcı turlar ve Talmud ayinleri gerçekleştirdi.

Siyonist işgalciler bu sabah da Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

27 Eylül 2022 Salı 09:55

Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren Siyonist işgal rejimi sözde polisi, Aksa içindeki 40 yaş altı Filistinlilere kısıtlama getirdi.

Filistinlileri Mescid-i Aksa avlusundan çıkaran işgalciler, Aksa'nın kapılarına barikat kurdu.

Daha sonra işgalci gasıplar, Yahudilerin kutladığı "Roş Aşana Bayramı" bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Filistinliler baskını tekbirlerle protesto etti.

Yahudiler, "Roş Aşana Bayramı" ile eş zamanlı olarak Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı. Filistinli direniş grupları da baskına karşı Mescid-i Aksa ve çevresinde toplanma çağrısında bulunmuştu.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın sırasında koruyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.