Siyonist rejim Suriye’nin güneyindeki Dera’ya saldırdı: 2 ölü, 19 yaralı

Siyonist rejim Suriye’nin güneyindeki Dera’ya saldırdı: 2 ölü, 19 yaralı
Siyonist rejim, Suriye’nin güneyinde yer alan Dera’ya yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılarda 2 sivil hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Yerel kaynakların bildirdiğine göre, siyonist rejim savaş uçakları Dera çevresindeki 12. ve 132. Tugayları hedef aldı.

Suriye Haber Ajansı (SANA), saldırılarda 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 19 sivilin ise yaralandığını aktardı.

Saldırıların ardından bölgede büyük bir yıkım meydana geldiği belirtildi.

Siyonist rejim, 2011 yılında iç savaşın başlamasından bu yana Suriye topraklarına düzenli olarak hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Özellikle Baas rejiminin çöküşünün ardından, siyonist rejim ordusu Suriye’ye karadan da saldırmaya başladı. Rejim ordusundan kalan askeri altyapı ve imkânları hedef alan saldırılarla bölgede hâkimiyetini genişletmeyi amaçlıyor.

Golan Tepeleri’nde yıllardır süren işgalini genişleten siyonist rejim, tampon bölgeye girerek Şam’ın 25 kilometre yakınına kadar ilerledi.

Golan Tepeleri, 1967 yılından bu yana siyonist rejim tarafından işgal altında tutuluyor.

974 yılında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

Uluslararası gözlemciler, siyonist rejimin Suriye’deki saldırılarını bölgedeki hâkimiyetini pekiştirmek amacıyla yoğunlaştırdığına dikkat çekiyor.

Saldırıların, bölgedeki istikrarsızlığı daha da derinleştirdiği ve sivil halkın güvenliğini tehdit ettiği ifade ediliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.