05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C
  • İzmir14°C
  • Antalya13°C

S&P, AÇIKLAMASINDA RUSYA NOTUNU TEYİT ETTİ

S&P, yaptığı yazılı açıklamada Rusya, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Portekiz, Lüksemburg, Litvanya, Macaristan ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notlarını ve görünümlerini koruduğunu bildirdi.

S&P, açıklamasında Rusya notunu teyit etti

19 Mart 2016 Cumartesi 01:01

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), aralarında Rusya, Danimarka ve Finlandiya'nın da bulunduğu bazı ülkelerin kredi notlarını teyit etti.

Buna göre, Avusturya'nın kredi notu 'AA+', not görünümü 'durağan', Danimarka'nın kredi notu 'AAA', not görünümünü 'durağan' ve Rusya'nın kredi notu 'BB+', not görünümü 'negatif' olarak belirlendi.

Ayrıca, Avrupa'nın en yavaş büyüyen ikinci ülkesi Finlandiya'nın kredi notu 'AA+', not görünümü 'negatif', Portekiz'in kredi notu 'BB+', not görünümü 'durağan' ve Macaristan'ın kredi notu 'BB+', not görünümü 'durağan' seviyesinde korundu.

Son olarak, Lüksemburg'un kredi notu 'AAA', not görünümünü 'durağan', Litvanya'nın kredi notu 'A-', not görünümünü 'durağan' ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin kredi notu 'BB+', not görünümü ise 'pozitif' olarak bırakıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.