17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C
  • İzmir18°C
  • Antalya16°C

SUDAN BAŞSAVCILIĞI 16 LİDER İÇİN TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARDI

Sudan Başsavcılığı, Hızlı Destek Güçleri lideri ve Eski Başbakan Abdullah Hamdok'un da aralarında bulunduğu Sivil Güçler Koordinasyonu'nun bir dizi lideri için tutuklama emri çıkardı.

Sudan Başsavcılığı 16 lider için tutuklama emri çıkardı

04 Nisan 2024 Perşembe 17:11

Listede, Hamdok'un yanı sıra Sudan Kongre Partisi (SCP) Başkanı Ömer el-Dakir, Ümmet Ulusal Partisi Genel Sekreteri Vasık Berir ve Demokratik Halk Hareketi (PDM) lideri Yasir Arman'ın da bulunduğu 16 isim yer aldı.

Sudan Başsavcısının kararıyla oluşturulan Savaş Suçları ve İhlalleri Komitesi, listede yer alan kişileri devlete karşı savaş kışkırtıcılığı, yardım ve yataklık, anlaşma, anayasal sistemin baltalanması, savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırımla suçladı.

Hamdok başkanlığındaki Demokratik Sivil Güçler Koordinasyonu, ordu ile HDK arasındaki savaşın patlak vermesinin ardından, krizi sona erdirmek amacıyla sivilleri birleştirmek için kurulmuştu.

15 Nisan 2023'ten bu yana Sudan'da Abdülfettah El Burhan liderliğindeki ordu ile Muhammed Hamdan Daglo (Hemedti) liderliğindeki HDK arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Birleşmiş Milletlere göre çatışmalarda yaklaşık 13 bin 900 kişi hayatını kaybetti, 8 milyondan fazla kişi yerinden edildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.