Suudi Arabistan'da 73 yıl sonra bir ilk: Alkol satışları başlıyor
Suudi Arabistan, 1952'den beri yürürlükte olan alkol yasağını gevşetmeye hazırlanıyor. Yeni düzenleme sadece diplomatik misyonlarda ve belirlenmiş özel alanlarda yürürlüğe girecek.
Alkol satışı için getirilen sınırlı izin kapsamında alkol satış noktalarının sıkı kontrol altında tutulacağı ve satışların sadece ruhsatlı kişilere yapılacağı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre yaklaşık 600 mekânda alkol servisi yapılabilecek.
Suudi yönetiminin bu kararı, yaklaşmakta olan Expo 2030 ve 2034 FIFA Dünya Kupasıyla doğrudan ilgili. Her iki etkinliğin de ülkeye milyonlarca ziyaretçi çekmesi bekleniyor.
Bu adım, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın öncülüğünü yaptığı Vizyon 2030 projesi kapsamındaki kültürel ve ekonomik reformların bir parçası olarak kabul ediliyor. Son yıllarda ülke, kadınların araba kullanma hakkı, sinema salonlarının açılması ve turizme yapılan yatırımlar gibi birçok sosyal değişiklik yaptı.
İşte reform ile ön plana çıkacak iş alanlarından bazıları:
Lüks otel işletmeciliği: Oteller VIP misafirlere özel alkol hizmeti sunmak için yeni hizmet modellerine yönelecek.
İthalat ve dağıtım: Alkollü içeceklerin kontrollü ithalatı için yasal çerçeveler oluşturulacaktır.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.