Toptancı halinde bayram öncesi denetim
Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hal içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinde ürünlerin alış ve satış faturaları kontrol edildi.
Denetimlerde tezgâhlarda bulunan ürünlerin kimlik etiketleri ve künyeleri tek tek incelendi.
Ekipler tarafından ürünlerin hangi üreticiden geldiği, hale giriş tarihleri, fiyat bilgileri ve komisyon oranları denetlenirken, ürünlerin stok durumu ile fiyat değişimleri de karşılaştırıldı.
Ayrıca alış ve satış faturaları arasındaki uyum, irsaliye bilgileri ve künye kayıtları detaylı şekilde kontrol edildi.
Ticaret İl Müdürü Burak Nerse, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve piyasa düzeninin korunması amacıyla bayram süresince denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade etti.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.