Trump 150 ülkeye yüzde 10-15 oranında tek bir gümrük vergisi getirmeyi planlıyor

Trump 150 ülkeye yüzde 10-15 oranında tek bir gümrük vergisi getirmeyi planlıyor
ABD Başkanı Donald Trump, 150 ülkeden ithal edilen mallara yüzde 10-15 oranında tek tip gümrük vergisi getirmeyi planladığını söyledi.

Trump, Real America's Voice TV kanalına verdiği röportajda, bazı ülkelere yönelik gümrük vergileri konusunda karar aldıklarını hatırlattı.

Afrika ülkelerine hangi tarifeleri uygulamayı planladığı sorusuna Trump, "Geriye kalan 150 kadar ülkeye de aynı tarifeyi uygulayacağız, bu da muhtemelen yüzde 10-15 olacak." dedi.

Trump "Nihai kararın henüz verilmediğini" belirtti.

Yönetiminin Hindistan ve AB ile ticaret anlaşmalarına "çok yakın" olduğunu belirten Trump, Avrupa'nın uzun süredir ticari ilişkilerde "ABD'ye zarar verdiğini" ancak artık "kibar davranarak" bir anlaşma yapmayı hedeflediğini söyledi.

Kanada ile bir anlaşma olasılığı sorulduğunda Trump, Kanadalıların "Amerikalı çiftçilere yüzde 400 gümrük vergisi uygulayarak kendilerini çok ciddi şekilde rahatsız ettiğini" söyledi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.