13 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara10°C
  • İzmir16°C
  • Antalya17°C

TRUMP: FİLİSTİN'E DESTEK OLANLARI SINIR DIŞI EDECEĞİM

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'deki Filistin yanlısı gösterilere katılan tüm yabancıların sınır dışı edileceğini söyledi.

Trump: Filistin'e destek olanları sınır dışı edeceğim

29 Ekim 2023 Pazar 12:42

2024'teki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'deki Filistin yanlısı gösterilere katılan tüm yabancıları sınır dışı edeceğini belirtti.

Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu'nun Las Vegas'taki konferansında konuşan Trump, "Radikal İslamcı teröristleri ülke dışında tutacağız. Seyahat yasağını hatırlıyor musunuz? Bir gün, bu seyahat yasağını yeniden tesis edeceğim." dedi.

Aksa Tufanı'na ilişkin konuşan Trump, "Bu barbarca eylemlerden etkilenen her israilli ve her Amerikalının yanındayız. 4 yıl boyunca hiçbir problemimiz yoktu. Bu düşünülemezdi. Eğer bir damla Amerikan kanı dökerseniz, biz de sizin kanınızı litrelerce akıtırız" ifadelerini kullandı.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının "medeniyetle vahşilik, ahlakla ahlaksızlık ve iyiyle kötü arasında bir savaş" olduğunu öne süren Trump "Bu çatışmada kaybedilen her yaşamın sorumluluğu sadece ve sadece Hamas'ın omuzlarındadır. Savaş başlatmayacağız ama barıştan önce savaşların bitirilmesi gerekiyor. III. Dünya Savaşı'nı durduracağım. Gücümüzle barışı sağlayacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.